متن کامل خبر


 
ارج نامه آئینه صادق رونمایی شد

خلاصه خبر: مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد درگذشت دکتر صادق آئینه وند با حضور هیأت رئیسه و اساتید دانشگاه، خانواده و علاقمندان آن استاد فرهیخته و دکتر آریا الستی معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان روز سه شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه برگزار شد.

مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد درگذشت دکتر صادق آئینه وند با حضور هیأت رئیسه و اساتید دانشگاه، خانواده و علاقمندان آن استاد فرهیخته و دکتر آریا الستی معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان روز سه شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر محمد جعفر حبیب زاده مسئول ستاد برگزاری این مراسم با ایراد سخنانی ضمن بیان پاره ای از خصوصیات برجسته و ممتاز دکتر آئینه وند به تشریح اقدامات صورت گرفته در خصوص برگزاری مراسم نخستین سالگرد درگذشت استاد پرداخت و گفت: یکی از مهمترین اقدامات انتشار ارج نامه آئینه صادق است. این ارج نامه با هدف گردآوری مقالات و دلنوشته های اساتید برای دکتر آئینه وند منتشر شد. این ارج نامه حاوی 25 مقاله و 20 دلنوشته اساتید برای دکتر صادق آئینه وند است که با کمترین دخالت جهت ویراستاری، آماده شده و به عنوان یک منبع جدید علمی بر دیگر منابع موجود افزوده شد.
وی در ادامه از تغییر نام خیابان 64 یوسف آباد به نام دکتر صادق آئینه وند خبر داد و گفت: آئین پلاک کوبی این خیابان که پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم در آن واقع است روز یک شنبه دوازدهم اردیبهشت ماه با حضور اعضای شورای شهر تهران و خانواده این استاد فرزانه به نام دکتر صادق آئینه وند برگزار شد. همچنین دبیرخانه دائمی جایزه دکتر صادق آئینه وند برای قدردانی از پژوهشگران حوزه تاریخ تشکیل شد.
دکتر حبیب زاده در پایان افزود: گروه تاریخ دانشکده علوم انسانی به دنبال نامگذاری روز هفدهم اردیبهشت (روز درگذشت دکتر آئینه وند) به نام روز تاریخ و تأسیس دبیرخانه دائمی آن در دانشگاه می باشد و در راستا تلاش های بسیاری صورت گرفته است.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر امین ناصری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، بر اهمیت تأمل در آثار و اندیشه استاد آئینه وند تأکید کرد و گفت: فقدان دکتر آئینه وند برای دوستدارانش و دانشگاهیان تربیت مدرس بسیار سنگین و دردناک بود اما تنها کاری که پس از این اتفاق می توان انجام داد تأمل در آثار و اندیشه های استاد است. برگزاری یادبود برای شخصی همچون دکتر آئینه وند تنها دور هم جمع شدن و ذکر نام و خاطره نیست بلکه می باید در روش و منش ایشان و نظرات وی دقیق شد و این تفکر و تأمل است که به مراسم ارزش می بخشد.
وی افزود: دکتر آئینه وند استاد ممتاز، شایسته و مسلم تاریخ اسلام، زبان و ادبیات عرب، تاریخ شیعه، چهره بین المللی و مؤسس مرکز مطالعات زنان بود. اما نکته ای که بسیار حائز اهمیت است نگاه ویژه و نگاه نواندیشانه دکتر آئینه وند به اسلام بود. وی در حوزه اسلام، اسلام شناسی و تاریخ اسلام پژوهش می کرد و به مسائل و مباحث اسلامی نگاه خاصی داشت. دکتر آئینه وند معتقد بود که باید دین را عقلانی، انسانی و عصرانی معرفی کنیم و تمام فعالیت های فکری وی حول این سه کلمه انجام شد.

سالگرد دکتر صادق آئینه وند

سالگرد دکتر صادق آئینه وند

دکتر امین ناصری ادامه داد: وقتی به این سه واژه می اندیشیم متوجه می شویم که جهانی را که در آن زندگی می کنیم باید بشناسیم. جهان ما با جهان گذشته کاملا متفاوت و متمایز است و تغییر پارادایمی در جهان امروز و دیروز ایجاد شده است. همه چیز در حال انتقال است. کشورهای غربی مفاهیم قدیمی را کنار گذاشتند و دنیایی جدید تحت عنوان سکولاریسم ایجاد کردند. اما جامعه ایران از قبل از اسلام تا کنون همواره دین دار بوده و در حال حاضر نیز سعی کرده از طریق نواندیشی تفاهم را ایجاد کند و تفاهم به معنی فهم گذشته و تطبیق با جهان امروز است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: نواندیشی دینی و نگاه جدید به دین یکی از الویت های بزرگ جامعه ما است. نواندیشی دینی شجره مبارکه ای است که می تواند به ما کمک کند تا جامعه را دین ورز نگاه داشته و درک و فهم از جهان جدید داشته باشیم. استاد آیینه وند یکی از فرزندان شجره طیبه نواندیشی دینی است و در کارهای ایشان این تفکر وجود دارد. چنانکه ایجاد مرکز مطالعات زنان با یک نگاه نوین نسبت به زن توسط وی انجام شد.
دکتر محمد علی مهدوی راد، دکتر مهدی مهریزی، دکتر هاشم آقاجری و دکتر محمد تقی احمدی رییس دانشگاه در بخش های دیگری از این مراسم به سخنرانی پرداختند.
در پایان مراسم، لوح بنیاد ملی نخبگان توسط دکتر آریا الستی معاون فرهنگی بنیاد نخبگان به خانواده دکتر آئینه وند اعطا گردید و به پاسداشت مقام استاد از ارج نامه آئینه صادق رونمایی شد.
همچنین با حضور میهمانان از تالار مرجع کتابخانه مرکزی دانشگاه (که به نام زنده یاد دکتر آیینه وند نامگذاری شده است) پرده برداری شد.


15 اردیبهشت 1395 / تعداد نمایش : 4058