متن کامل خبر


 
فرشچیان بر ضرورت تاسیس دانشکده هنرهای ایرانی اسلامی تاکید کرد

خلاصه خبر: نشست پرسش و پاسخ موقعیت فعلی هنر و نقاشی ایران در غرب با حضور دکتر احمدی رییس دانشگاه، استاد فرشچیان و اساتید دانشکده هنر و معماری و علاقمندان هنر ایرانی یکم خردادماه در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.

نشست پرسش و پاسخ موقعیت فعلی هنر و نقاشی ایران در غرب با حضور دکتر احمدی رییس دانشگاه، استاد فرشچیان و اساتید دانشکده هنر و معماری و علاقمندان هنر ایرانی یکم خردادماه در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.
دکتر احمدی در ابتدای این نشست از همسازی هنرهای بصری با مفاهیم مکتبی و اخلاقی در آثار استاد فرشچیان به عنوان گامی در توسعه فرهنگ معنویت در قرن جدید یاد کرد و گفت: هنرهای بصری دارای مفاهیم متضادی می باشند و همسازی آن ها با مسایل دینی، مفاهیم اخلاقی و پیام های مکتبی و فرهنگی بسیار چالش برانگیز است، اما استاد فرشچیان این مفاهیم دینی و مکتبی را در قالب زیبایی های جذاب هنری به بهترین شکل به نمایش گذاشت و اقدام ارزنده و مؤثری در توسعه فرهنگ اخلاق و معنویت در قرن جدید انجام داد.

فرشچیان

وی تأکید کرد: حضور استاد فرشچیان در دانشگاه تربیت مدرس فرصت مغتنمی برای تبادل نظر با محققان هنر می باشد و امیدوارم زمینه برای آشنایی با برنامه ها و طرح هایی که برای آینده هنرهای زیبای کشور مفید و مؤثر است فراهم شود.
دکتر فهیمی فر معاون پژوهشی دانشکده هنر و معماری در خصوص استاد فرشچیان گفت: استاد محمود فرشچیان دو انقلاب بزرگ در نقاشی ایجاد کرد. اول اینکه استاد فرشچیان نقاشی را از بن بست فرم و ساختار بیرون کشید و دوم اینکه مضامین تشیع را در نقاشی ایرانی جای داد. خدماتی که استاد فرشچیان به تفکر شیعه در هنر ایرانی ارائه کرد بی بدیل است.
وی افزود: استاد محمود فرشچیان خود به تنهایی یک مکتب هنری هستند و در این راستا تدابیری اندیشیده شده تا مکتب ایشان به صورت تئوریک درآمده و در دانشگاه ها استفاده شود.
در ادامه استاد فرشچیان با ایراد سخنانی به موقعیت فعلی هنر و نقاشی ایران در غرب پرداخت و اظهار داشت: هنرمند با قلم خود سخن می گوید و آنچه در درون خود دارد در آثارش منعکس می کند. هنر هدیه ای الهی است، اما برای اعتلا و رشد آن باید شب و روز تلاش کرد تا آثار بهتری خلق شود. اساتید باید دانشجویان را به کار زیاد تشویق کنند؛ چرا که هنر، علم، آگاهی و دانش بدون ریاضت کشیدن و تلاش بسیار بدست نمی آید.
وی در خصوص وضعیت صنایع دستی ایران تصریح کرد: سطح صنایع هنری و دستی کشور افول کرده است. زمانی فرش ایرانی در دنیا حرف اول را می زد، اما هم اکنون رتبه فرش ایرانی در جهان به رده 27 و 28 تنزل پیدا کرده و متاسفانه مهر و تسبیح ما از کشور چین آورده می شود.

فرشچیان

فرشچیان با تاسف از ارائه آثار چینی و ژاپنی در بازار صنایع دستی اصفهان، گفت: ما که معتقد به آرمان انقلاب هستیم، باید هنر ایرانی را بشناسیم و بدانیم که چه هنری مربوط به خودمان است و آن را ارائه دهیم.
استاد برجسته نقاشی و نگارگری با بیان این که از قبل از انقلاب اسلامی پیگیر تاسیس دانشگاه هنرهای اسلامی بودیم، گفت: کشورهایی مثل چین و ژاپن و هندوستان توانسته اند هنر خودشان را در دنیا نشان دهند، اما تاکنون هیچ چیزی که مثمرثمر برای هنر اسلامی و ایرانی باشد در ایران دیده نشده و گام مؤثری در زمینه هنر در جمهوری اسلامی ایران برداشته نشده است. ایجاد دانشکده هنرهای ایرانی اسلامی در کشور ضرروی است و سالهاست در پی آن هستم، اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.
فرشچیان با اشاره به تلاش استعمارگران برای نابودی هویت فرهنگی و تسخیر کشورها، افزود: در حال حاضر در دنیا کشورهای استعمارگر سعی می کنند هویت فرهنگی سایر کشورها را بگیرند و آنها را تسخیر کنند. در مورد فرهنگ و هنر ایران نیز این مسئله وجود دارد. امیدوارم دانشگاه تربیت مدرس بتواند با ایجاد مکتبی جدید هنر کشور را نجات دهد.
وی در پایان تأکید کرد: هر هنرمند لازم است در کار خود نوآوری داشته باشد، اما ضمن ایجاد نوآوری باید فرهنگ خود و هویت ایرانی خود را حفظ کند. هنرمندان ایرانی باید در کارهای خود نوآوری ایرانی اسلامی داشته باشند.

 


3 خرداد 1395 / تعداد نمایش : 2663