متن کامل خبر


 
كارگاه "گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي " برگزار شد

خلاصه خبر: كارگاه" گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي با تاكيد بر بيمه و تامين اجتماعي " روز سه شنبه چهاردهم دي ماه در محل سالن اجتماعات پژوهشكده اقتصاد برگزار شد.

كارگاه" گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي با تاكيد بر بيمه و تامين اجتماعي " روز سه شنبه چهاردهم دي ماه در محل سالن اجتماعات پژوهشكده اقتصاد برگزار شد.
اين كارگاه به همت معاونت فرهنگي و اجتماعي و پژوهشكده اقتصاد و با شركت جمعي از كاركنان بيمه تامين اجتماعي برگزار گرديد.
در ابتداي اين مراسم دكتر عباس عصاري رييس پژوهشكده اقتصاد در سخناني اظهار داشت: در جامعه كنوني و با شرايط پيچيدگي اطلاعات، داشتن يك محور براي فعاليت ها از الزامات مهم هر جامعه مي باشد. اگر محوريتي در فعاليت هاي جامعه وجود نداشته باشد آن جامعه دچار از هم گسيختگي و به هم ريختگي فعاليت ها مي شود .
وي افزود: موضوع اقتصاد مقاومتي نيز چندين سال است كه به عنوان محور مهم در جامعه مورد توجه قرار گرفته است.
بحث اقتصاد مقاومتي طي چند سال گذشته براي اولين بار از سوي مقام معظم رهبري بيان شد و در حال حاضر بيشتر به لزوم توجه به آن پي مي بريم و امسال نيز از سوي ايشان سال اقتصاد مقاومتي با تاكيد بر اقدام و عمل نام گرفت كه اين امر نشان دهنده اين است كه فعاليت هاي ما بايد در جهت اقتصادي حركت كند كه توان مقابله با بحران ها و تحريم ها را داشته باشد.
وي تصريح كرد: هر جامعه اي داراي سه كن فرهنگ، اقتصاد و سياست است و اگر حركت هاي يك جامعه در راستاي اين سه ركن اتفاق نيفتد نتايج و برآيند لازم حاصل نخواهد شد. در ميان اين سه ركن، فرهنگ به عنوان ركن پايه است و ما اگر بخواهيم فعاليت هاي خود را در راستاي اين موضوع پيش ببريم بايد در حوزه اقتصاد مقاومتي فرهنگ سازي كنيم. اگر ما تلاشي در جهت يكسان سازي فرهنگ و تبديل آن به باور نكنيم كاري از پيش نخواهيم برد. اقتصاد مقاومتي بايد تبديل به يك باور مشترك و سازماني ميان فعالان هر حوزه كاري باشد.
وي تاكيد كرد: همچنين ايجاد بانك اطلاعاتي وسيع و قابل تكيه كه بتوان برنامه ها را بر اساس آن تنظيم كرد و نيز وفاق عمومي ميان دستگاههاي مختلف در جريان فعاليت ها نيز در اين راستا بسيار حائز اهميت خواهد بود.
رييس پژوهشكده اقتصاد خاطر نشان كرد: اگر در خصوص اقتصاد مقاومتي در جامعه باور ايجاد شود و جامعه آن را بپذيرد در نهايت، برآيند مطلوب به سمت اقتصادي پيش مي رود كه نه تنها در مقابل مخاطرات، قوي و جدي باشد، بلكه توسعه بلند مدت و دائمي را ايجاد كند.
در ادامه دكتر خالق كريمي معاون اداري و مالي اداره كل درمان تامين اجتماعي استان تهران درباره برنامه هاي اين سازمان در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتي مطالبي را عنوان كرد.
دکترمنصور اعتصامی نیز در همایش سلسله نشست های کارگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: اعتبارات سازمان تامین اجتماعی معادل یک سوم بودجه درآمدی کل کشور است و ماهانه این سازمان، پنج هزار و 200 میلیارد تومان برای حدود سه میلیون مستمری بگیر در کشور پرداخت می کند.
اعتصامی ادامه داد: بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در کف مستمری بگیران کشور قرار دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی باید اقتصاد مقاومتی را در سازمان خود اجرا کند، اظهار کرد:ریال به ریال اموال بیمه شدگان باید محافظت شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه بحث اقتصاد مقاومتی را باید به صورت علمی پیگیری کنیم، گفت: اقتصاد مقاومتی ابزاری برای تعالی انسان است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی در کشورهای مختلف متفاوت است، تصریح کرد: در کشور یک جریان فکری آرمان خواه و متعالی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی بازگشت به علم، اضافه کرد: در دولت کنونی خوشبختانه فضاها شفاف سازی شده است، البته باید آموزش های لازم ارائه شود تا اسراف و روابط نامشروع اقتصادی کنار گذاشته شود.

گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه بحث تخصصی دانشگاه ها در خصوص اقتصاد مقاومتی هنوز وارد سیستم سازمان تامین اجتماعی نشده است، خاطرنشان کرد: باید نظام تحقیق و توسعه را تحویل دانشگاه ها بدهیم.
وی گفت: فرهنگ سازی تولیدی و اسراف موضوع مصرف زدگی از دیگر راهکارهای درمان این بحث است که از زندگی و خانواده هایمان شروع می شود.
اعتصامی تصریح کرد: نظام جامع دانش مهارت، بهره وری در تولید و توجه به نخبگان و مولفه های سرمایه اجتماعی از موارد قابل توجه این بحث نیز است.
وی افزود: متوسط در صف بودن برای تحویل نسخه درمانی حدود 25 دقیقه بود که با ایجاد کارت هوشمند و حذف دفترچه این زمان به 6 دقیقه کاهش یافت.
اعتصامی ادامه داد: هر چه کشور ما به سمت دولت الکترونیک حرکت کند، صرفه جویی و دقت در امور افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه ارتباط بین دستگاه های اجرایی، باعث صرفه جویی در زمان و هزینه خواهد شد، اظهار کرد: باید تفکر در برنامه های اجرایی را افزایش دهیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه سمینارها در سازمان تامین اجتماعی حذف و جلسات در سیستم های ویدئو کنفرانس ها راه اندازی شده است، گفت: با این روند نزدیک به ١٤٠ میلیارد تومان صرفه جویی شده است.
در ادامه دكتر كاظم ياوري، دكتر نادر مهرگان و دكتر لطفعلي عاقلي در خصوص اقتصاد مقاومتي و نقش بيمه هاي تامين اجتماعي در آن به سخنراني پرداختند.
در پايان اين كارگاه نيز ميزگردي با حضور متخصصان و صاحبنظران و مشاركت حاضران در جلسه برگزار شد.


18 دی 1395 / تعداد نمایش : 2474