گروه تبدیل انرژی دانشگاه تربیت مدرس متشکل از اعضای هیئت علمی متخصص در زمینه‌های انرژی در ساختمان، جریان‌های چندفازی، انرژی‌های تجدیدپذیر، احتراق و هوش مصنوعی است. این گروه با ارائه دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری، به تربیت دانشجویان و توسعه مهارت‌های لازم برای مطالعه و تحقیق در این زمینه می‌پردازد.

اعضای هیأت علمی: 7
دانشجویان: 120
دانش‌آموختگان: 595

از اهداف این گروه تربیت نیروهای متخصص، طراح، محقق و مدرس می‌باشد. فارغ‌التحصیلان این گروه در حال فعالیت در مراکز صنعتی و تحقیقاتی در زمینه برنامه‌ریزی، تجزیه‌ و تحلیل، اجرا، نظارت و حل مسائل علمی و صنعتی کشور در حیطه مهندسی مکانیک هستند.
این گروه دارای آزمایشگاه‌های تخصصی در زمینه‌های مرتبط با گرایش‌های دینامیک، کنترل، ارتعاشات، مکانیک ضربه، مکانیک شکست، مخازن تحت‌فشار، کامپوزیت‌ها و ساخت افزایشی می‌باشد.

اعضای هیأت علمی: 9
دانشجویان: 153
دانش‌آموختگان: 538

مهندسی ساخت و تولید بدون شک یکی از زیر‌بنایی‌ترین گرایش‌های مهندسی مکانیک است؛ زیرا سایر رشته‌های مهندسی و حتی غیر مهندسی، مانند پزشکی و کشاورزی برای تولید تجهیزات و ماشین‌آلات خود، نیازمند مهندسین ساخت و تولید هستند. گروه مهندسی ساخت و تولید دانشگاه تربیت مدرس با بیش از 33 سال سابقه، یکی از فعال‌ترین گروه‌های دانشکده مهندسی مکانیک است که دارای 8 عضو هیئت‌علمی (چهار استاد، یک دانشیار و سه استادیار) می باشد.

اعضای هیأت علمی: 8
دانشجویان: 183
دانش‌آموختگان: 507

مهندسی هوافضا، را می توان یکی از جامع ترین رشته های مهندسی دانست. در رشته ی عوافضا تمرکز اصلی آن بر طراحی هواپیما و فضاپیما و تمامی وسایل پرنده است. در نتیجه طیف گسترده ای از علوم مهندسی ، از آیرودینامیک تا تحلیل و طراحی سازه در گستره ی دانش های مورد نیاز برای مهندسان هوافضا قرار می‌گیرد. به جرات می‌توان گفت که پیشرفت انسان در بسیاری از عرصه های علم و تکنولوژی، مرهون تلاش و پیشرفت صنایع وابسته به امور هوافضاست. از سوی دیگر آخرین دستاوردهای محققین و دانشمندان دیگر رشته ها در صنایع هوافضا و شاخه های وابسته به آن کاربرد می یابند.

اعضای هیأت علمی: 7
دانشجویان: 183
دانش‌آموختگان: 278